Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă după explozia urmată de incendiu de la Petromidia! Specialiștii INSEMEX Petroșani cercetează cauza deflagrației

ro

27 Jun, 2023 08:55 1193 Marime text
Cauzele exploziei de la Petromidia vor fi investigate de specialiști INSEMEX (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă) Petroșani. 

Astfel, o echipă formată din șase cercetători ai INSEMEX Petroșani va ajunge în cursul zilei de astăzi, 27 iunie 2023 la Petromidia, pentru a efectua cercetarea la fața locului a exploziei si incendiului violent ce a avut loc săptămâna trecută.

Timp de câteva zile specialiștii INSEMEX vor face investigațiile științifice, după care vor efectua și expertiza de laborator.

Toate aceste investigații sunt necesare pentru a se stabili cu exactitate care sunt cauzele producerii deflagrației de la instalația de hidrocracare a rafinăriei.

Reamintim că o explozie urmată de un incendiu violent a avut loc în data de 21 iulie la rafinăria Petromidia Năvodari.

Deflagrația a avut loc la instalația de prelucrare țiței hidrocracare blândă (MHC).

Din cauza iuncendiului cu degajări foarte mari de fum a fost declanșat planul roșu de intervenție și a fost emis și mesaj RoAlert pentru locuitorii din Năvodari. 

Peste o sută de pompieri de la ISU Dobrogea, dar și din București și din județele Tulcea, Călărași și ialomița au intervenit cu mijloace specifice pentru localizarea și stingerea incendiului.

Citește și: 

LIVE VIDEOExplozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii