Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ISU Dobrogea despre explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

29 Mar, 2024 12:02 1103 Marime text
O explozie urmată de incendiu a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum.

Potrivit IGSU, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

„În această dimineață am intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în urma unei explozii la rafinăria Petromidia. A fost o misiune extraordinar de complex și de dificilă din cauza substanțelor periculoase de la fața locului.

Colegii mei au făcut față cu brio, așa cum fac de fiecare data și aici nu putem să nu punctăm spiritul de echipă și faptul că se bazează foarte mult pe încredere și pe faptul că se cunosc foarte bine, sunt ca o familie de atâția ani împreună.

A fost activat planul roșu de intervenție la nivelul județului începând cu 08:40. Planul de intervenție presupune așa cum știți suplimentarea numărului de resurse medicale de la fața locului. Am intervenit în total cu 80 de pompieri și cu 20 de mijloace.

Am avut în sprijin și 4 autospeciale de stingere din cadrul inspectoratelor de la Ialomița și de la Călărași și de asemenea din ordinul domnului inspector general pe drum către Constanța a fost și auto speciala de transport roboți din cadrul ISU B-IF datorită faptului că incendiul a fost localizat și lichidat foarte repede de colegii mei acestea au fost întoarse din drum. Din fericire nu au fost înregistrate victim. 20 de persoane s-au autoevacuat pe platforma de siguranță, dar nimeni nu a fost rănit.

Începând cu ora 10.00 a fost dezactivat planul roșu de intervenție la nivelul județului, iar forțele s-au retras în bază. Din ordinul comandantului acțiunii au rămas la fața locului 6 autospeciale de stingere și 4 echipaje SMURD preventiv pe tot parcursul acestei zile.

Cauza de izbucnire a incendiului este în continuare în curs de stabilire și pe măsură ce vom avea informații noi vi le vom transmite“ - a precizat Ana Maria Stancu, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea

Citește și: 

LIVE VIDEO+TEXTExplozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii