Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil. Pacient cu accident vascular cerebral, externat din greșeală. Conducerea spitalului a demarat o anchetă

ro

17 Apr, 2019 11:07 1724 Marime text
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce un pacient diagnosticat cu accident vascular cerebral (AVC) a fost externat din greşeală, informează Agerpres.ro

Bărbatul externat a fost confundat de reprezentanţii Unităţii de Primiri Urgenţe cu un pacient venit dintr-un centru rezidenţial pentru persoane vârstnice din comuna Soleşti şi trimis în locul acestuia în unitatea respectivă, cu o ambulanţă.

Reprezentanţii SJU Vaslui au transmis că cei doi pacienţi aveau diagnostic similar şi aceeaşi vârstă, iar cel care a fost transportat iniţial la centrul din Soleşti avea dificultăţi de vorbire şi nu le-a putut spune cadrelor medicale că este vorba despre o confuzie.

"Este o situaţie regretabilă. Au fost demarate verificări în cadrul UPU şi vor fi luate măsuri", a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.


Cei care şi-au dat seama că este vorba despre un alt bărbat au fost reprezentanţii centrului rezidenţial. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă au dus înapoi la spital bărbatul care fusese luat din greşeală şi l-au transportat la centru pe cel aflat internat în instituţia de ocrotire. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii