Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:29 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incompatibilitate şi conflict de interese penal. Vizate persoane cu funcții de conducere din sistemul medical!

ro

04 Nov, 2016 17:04 895 Marime text
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi existența conflictului de interese de natură penală în cazul a cinci foști și actuali angajați cu funcții de conducere în sistemul medical, după cum urmează:
 
PRICOP CRISTIAN FLORINEL,medic șef Secție Ortopedie - Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 decembrie 2014 – 17 septembrie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de medic șef secție la Secția Ortopedie - Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila și de administrator al S.C. Ortocris S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) și art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006 cu modificările și completările ulterioare.

SAFTA DANIELA CRISTIANA, șef Secție Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Județul Olt
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 – 18 februarie 2016, întrucât a deținut simultan funcția de șef secție Pediatrie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, județul Olt și de administrator în cadrul S.C. Safta Dana Ped S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) și art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006 cu modificările și completările ulterioare.

KRAFT ZSOLT BELA, șef Secție Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, județul Harghita
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 aprilie 2006 – 10 octombrie 2016, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de șef secție Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, județul Harghita, a desfașurat activități de manager ca administrator al S.C. Asklepios S.R.L. (având ca obiect de activitate „activități de asistență medicală specializată”), încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) și art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006 cu modificările și completările ulterioare.

HOMPOTH GYORGY, medic șef Secție Obstretică - Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iulie 2013 – 21 mai 2015, întrucât a exercitat simultan funcțiile de șef secție Obstretică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și de administrator al S.C. Sananova S.R.L. și S.C. Sananova Echipamente Medicale S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) și art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006 cu modificările și completările ulterioare.

BĂRĂGAN VIOREL, fost director al Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj
CONFLICT DE INTERESE PENAL
În cursul anului 2013, a semnat un contract de colaborare între Centrul Județean de Aparatură Medicală Dolj (în calitate de director) și S.C. Centrul de Service de Aparatură Medicală Oltenia S.R.L. (în calitate de administrator), în condițiile în care persoana evaluată a realizat venituri salariale atât de la Centrul Județean de Aparatură Medicală cât și de la Centrul de Service Aparatură Medicală Oltenia SRL.
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către BĂRĂGAN VIOREL a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SAFTA DANIELA CRISTIANA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii