Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:40 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam Gheorghe Dumitraşcu „Profesorul ne lasă moștenire modelul implicării cu toată ființa în ceea ce un om construiește”

ro

18 Jan, 2017 15:32 1486 Marime text

Profesorul Gheorghe Dumitrașcu a fost una dintre personalitățile care au marcat decisiv istoria recentă a cetății Tomisului, atât în calitate de dascăl și istoric, cât și ca om politic, spun reprezentanții Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

 

„Noi, cadrele didactice ale Universității „Ovidius” din Constanța, acum la trecerea la cele veșnice a domnului Dumitrașcu, facem o cuvenită reverență în fața celui care a fost fondator al instituției noastre academice, în 1990. Prin atitudinea sa, prin spiritul său ales, profesorul Gheorghe Dumitrașcu ne lasă moștenire modelul implicării cu toată ființa în ceea ce un om construiește.

În același timp, profesorul Gheorghe Dumitrașcu va rămâne în memoria noastră ca un orator desăvârșit, cu o capacitate extraordinară de a capta audiența. Prin accentele critice ale discursului, dar și prin ironia fină, domnia sa demonstra că este un artist al cuvintelor, un om cu o cultură remarcabilă, un interlocutor pe cât de plăcut pe atât de incomod în dezbateri, un vorbitor înnăscut, cu care puteai să fii de acord, sau nu, dar era imposibil să-i ignori poziția.                                    

Ziua de 17 ianuarie 2017 este una în care Constanța pierde un intelectual emblematic pentru spațiul dobrogean. Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru tot ce a făcut profesorul Gheorghe Dumitrașcu pentru Universitatea „Ovidius” și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate”, au transmis reprezentanții Ovidius. 


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și 

Ti-a placut articolul?

Comentarii