Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împreună pe ultimul drum Regele Mihai ar putea participa la funerariile soției sale

ro

03 Aug, 2016 15:38 1905 Marime text
Maiestatea Sa Regală Regele Mihai se află în momentul de față în Elveția, țara unde regina Ana a decedat. Conform unor noi date, ar putea veni în România, pentru a participa la funerariile soției sale.

„Majesatea Sa se află într-o stare de sănătate bună, poate zbura, poate călători cu maşina. Nu poate sta foarte mult în picioare. Aşadar, Majestatea Sa este aşteptat să participe la funeralii”, a transmis corespondentul TVR Camelia Csiki din Elveţia. Funeraliile reginei sunt pregătite tocmai din Elveția de către Principesa Moştenitoare Margareta, alături de principesele Elena, Sofia şi Maria.

De menţionat este că, după aproape 80 de ani, România se pregătește să organizeze funeralii regale. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Arges, sâmbătă, 13 august. Guvernul a decretat această dată zi de doliu naţional. Trupul neînsuflețit al reginei va ajunge în țară marțea viitoare. Timp de două zile, joi şi vineri, va fi depus la Palatul Regal din Bucureşti, pentru ca oamenii să îşi poată lua rămas bun.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii