Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hramul bisericii „Sfântul Gherman” din Constanţa

ro

01 Mar, 2011 00:36 4741 Marime text
12989174222497500018.jpgBiserica Ortodoxă i-a pomenit astăzi, 28 februarie, pe Cuvioşii Ioan Casian Romanul şi Gherman din Dobrogea. Cei doi Sfinţi Părinţi, consideraţi a fi reformatori ai vieţii monahale din ţinutul Sciţiei Minor, la sfârşitul secolului al IV-lea şi începutul celui de-al V-lea, au fost cinstiţi în mod deosebit în Arhiepiscopia Tomisului. Numeroşi credincioşi au participat la hramul bisericii „Sfântul Gherman" din cartierul constănţean Poarta 6. Sfânta Liturghie a fost oficiată aici de Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, informează Trinitas TV.

„Sfântul Gherman este cu adevărat acel părinte care, trăind aici în Dobrogea şi apoi mergând la locurile sfinte, cu adevărat a adunat în inima sa înţelepciune, dragoste şi sfinţenie. Sfântul Ioan Casian şi Sfântul Gherman, doi prieteni în cele duhovniceşti au rămas nedespărţiţi. Ei se roagă pentru noi pururi în ceruri", a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie Arhiepiscopul Tomisului

Cuviosul Gherman a fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1992, cu data de prăznuire la 29 februarie, iar atunci când nu sunt ani bisecţi, la 28 februarie.

Sursa: Basilica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii