Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hoții de informații online au dat o nouă lovitură. 40 de milioane de cumpărători au fost afectați

ro

19 Dec, 2013 17:33 1972 Marime text
    Oficiali din cadrul unuia dintre cele mai mari magazine din America a confirmat joi dimineață că au fost furate informații secrete de pe cardurile a 40 de milioane de cumpărători.
     Hoții online au spart sistemele de securitate pe data de 27 noiembrie, cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței, într-o perioadă foarte aglomerată. Infractorii au utilizat numele deținătorilor de card, numărul și codul de securitate a 40 de milioane de clienți ai magazinului Target.
    Imediat după descoperirea încălcării, au fost alertate autoritățile federale și instituțiile financiare, care în prezent lucrează la depistarea celor implicați în unul dintre cele mai mari furturi de informații bancare.
    Clienții sunt sfătuiți să-și verifice conturile și să se asigure că nu au plătit mărfuri pe care nu le-au cumpărat.
    Un caz similar, s-a întâmplat la compania Heartland Payment Systems, de la care au fost furate datele de pe cardurile a 130 de milioane de cumpărători.
     În astfel de cazuri, experții în securitate spun că un lucrător din cadrul companiei a accesat un link prin care hoții de informații online au reușit să acceseze datele clienților.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii