Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de aproape 950.000 de euro pentru împrejmuirea zonei strict protejate „Sărături Murighiol“! Ce firmă și-a adjudecat lucrările (DOCUMENT)

ro

13 Apr, 2023 00:00 1957 Marime text
Flamingo în Sărături Murighiol - sursa foto: Facebook.com - ARBDD
  • Contractul privind executarea lucrărilor a fost adjudecat de compania tulceană Mega Target Logistic SRL, prin procedura simplificată în cadrul căreia a fost depusă o singură ofertă admisibilă.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
Aproape 950.000 de euro vor costa lucrările de împrejmuire a zonei strict protejate Sărături Murighiol, în cadrul proiectului privind conservarea zonei, implementat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării în parteneriat cu Asociația Danubiu și finanțat prin fonduri europene.
 
Informațiile privind atribuirea au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.
 
Contractul privind executarea lucrărilor a fost adjudecat de compania tulceană Mega Target Logistic SRL, prin procedura simplificată în cadrul căreia a fost depusă o singură ofertă admisibilă.
 
Valoarea totală a contractului este de 4.672.463,48 de lei fără TVA, față de suma estimată inițial de 4.845.159 de lei fără TVA.
 
Finanțarea este asigurată din fonduri europene, titlul complet al contractului fiind „Contract de execuție a lucrărilor de împrejmuire – construcție gard, poartă acces și pichet PSI în cadrul proiectului «Conservarea Zonei Strict Protejate Sărături Murighiol», cod SMIS 155801“.
 
Despre contract
 
Se arată în descrierea contractului că „A.R.B.D.D. în parteneriat cu Asociația Danubiu a semnat contractul de finanțare pentru Proiectul ,« Conservarea Zonei Strict Protejate Sărături Murighiol», încheiat cu Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene în calitate de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare“.
 
Conform datelor oficiale, „proiectul prevede imprejmuirea zonei strict protejate «Sărături Murighiol», în suprafață de 87 ha, se va face pe o lungime de aproximativ 5,360 km“.
 
Se mai precizează că „gardul are înălțimea de 1,70m, cu stâlpi din lemn de salcâm, panouri din sârma ghimpată și contravânturi atât în câmp, cât și nivelul colțurilor si inflexiunilor“.
 
Potrivit autorității contractante, „accesul în interiorul ariei strict protejate se va face prin intermediul a 1 (una) porți de acces, cu lățimea de 5m. amplasate în zona foișorului de observație a ARBDD“.
 
„Pentru protecția împotriva incendiilor a zonei strict protejate, este prevăzut 1(un) pichet P.S.I. cu zona de echipare pentru inspectori ecologi. Acesta este realizat din lemn și stuf, forma hexagonală, suprafața de aproximativ 16 mp, înălțime la streașina 2,95m și înălțime maximă de 4,50 m. Pichetul va fi dotat cu toate echipamentele necesare pentru stingerea incendiilor din zona strict protejată. Amplasarea pichetului P.S.I. în interiorul ariei strict protejate se va face în imediata apropiere a accesului, în zona foișorului de observație existent“, se mai precizează în legătură cu acest contract.
 
Despre Mega Target Logistic SRL
 
Potrivit Confidas.ro, compania Mega Target Logistic SRL a fost înființată în anul 2019 și are sediul social în Măcin, județul Tulcea, pe strada Florilor, nr. 53, obiectul de activitate fiind reprezentat de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing.
 
Asociat unic și administrator este Elena Milea, al cărei nume se leagă și de Milexim Stuf SRL Constanța.
 
Cifrele Mega Target Logistic SRL în 2021 arată că societatea a declarat doi angajați, au fost pierderi de peste 15.000 de lei, iar cifra de afaceri a trecut de 115.000 de lei.
 
Despre Sărături Murighiol
 
Sărăturile Murighiol reprezintă, potrivit Wikipedia.org, o arie protejată de interes național, fiind situată în partea vestică a Deltei Dunării, aproape de Brațul Sfântul Gheorghe.
 
Rezervația are o suprafață de 87 de hectare și a fost declarată arie protejată în anul 2000, fiind inclusă în Parcul Național Delta Dunării, aflat pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.
 
Conform sursei citate, „aria naturală reprezintă o zonă umedă (lacuri, bălți, pajiști sărăturate, păpuriș, stufăriș) ce adăpostește și asigură condiții de hrană și cuibărire pentru păsări migratoare, de pasaj sau sedentare, cu specii de: chiră de baltă (Sterna hirundo), prundaș de sărătură (Charadrius alexandrinus), piciorong (Himantopus himantopus), lebădă de iarnă (Cygnus cygnus, barză albă (Ciconia ciconia), pelican comun (Pelecanus onocrotalus), stârc purpuriu (Ardea purpurea) și rață roșie (Aythya nyroca), buhai de baltă (Botaurus stellaris) sau erete de stuf (Circus aeruginosus)“.
 
Se mai arată că „în arealul rezervației naturale este semnalată prezența unor specii de plante (rare sau protejate prin lege) de sărătură, dintre care: Paronychia cephalotes și Koeleria lobata“.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Descoperire incredibilă! Ce au găsit cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunării, în Tulcea

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii