Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:07 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul pregăteşte o lege pentru maşinile parcate pe trotuar

ro

27 Oct, 2016 21:15 1168 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat, astăzi, că săptămâna viitoare va propune în şedinţa de Guvern un set de reguli în vederea degajării spaţiului public de maşinile parcate pe trotuare.
 
"Avem un proiect de hotărâre de guvern, este pe circuit de avizare şi care sper să primească aviz în şedinţa de miercuri a Guvernului. Vom avea cadrul legislativ prin care vom recrea condiţiile de degajare a spaţiului public", a declarat, astăzi, Dragoş Tudorache în cadrul sesiunii online "De vorbă cu Ministrul tău", iniţiată de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.
 
Ministrul de Interne a explicat că legea va reglementa şi spaţiile pentru pietoni.
 
"Se reglementează şi spaţiile care trebuie lăsate pentru pietoni. Prin jumătate din Bucureşti nu se poate trece pe trotuar cu un cărucior de copil, vă spun din experienţă", a mai spus Dragoş Tudorache.
 
El a mai arătat că a discutat şi cu reprezentanţii Asociaţiilor Municipiilor din România şi a propus ca banii colectaţi din amenzile date pentru parcări neregulamentare sau sumele obţinute din blocarea autovehiculelor să fie direcţionate către înfiinţarea a noi locuri de parcare, scrie news.ro.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii