Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:26 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul lansează programul pilot „Masă caldă pentru elevi"

ro

26 Oct, 2016 12:14 956 Marime text
Premierul Dacian Cioloș a anunțat, astăzi, că Guvernul va lansa un program-pilot prin care să fie introdusă o masă caldă în câteva unități de învățământ, subliniind că pentru reușita acestui proiect e nevoie și de implicare locală.

„Venim cu un program pilot care să permită acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar în fiecare zi, la școală. Am ales câteva unități de învățământ, care sunt deocamdată în acest program pilot din zone geografice diferite, din medii sociale diferite tocmai pentru a vedea în ce fel putem face eficient acest program și dacă după acest an școlar, 2016-2017, acest proiect pilot confirmă. Obiectivul este ca el să fie lărgit apoi la nivelul întregii țări și să combinăm cumva și programul 'Fructe în școli' cu 'Laptele și cornul în școli', adăugând niște resurse financiare", a spus Cioloș, la începutul ședinței de guvern, potrivit România TV.

El a subliniat că este nevoie și de implicarea altor actori, precum autoritățile locale sau inspectoratele școlare, astfel încât programul să aibă succes.

„Guvernul vine cu această inițiativă, inclusiv cu un sprijin financiar, dar sunt convins că fără implicarea autorităților locale, a Inspectoratelor Școlare, a unităților de învățământ, a conducerii unităților de învățământ respective acest program nu are cum să reușească pentru că trebuie amenajat un minim de infrastructură de primire în care copiii să poată să servească masa. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii