Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:09 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google împlinește 18 ani. Google's 18th Birthday. Azi are un Doodle nou. Cine l-a creat. Ce este Google. Date impresionante

ro

27 Sep, 2016 03:06 1544 Marime textGoogle's 18th Birthday
. Astăzi, pagina de căutatre a celebrului motor de căutare Google s-a schimbat, în cinstea unui mare eveniment: Google împlinește 18 ani.
 
Google's 18th Birthday. Doodle-rul Gerben Steenks a prioectat și realizat pentru astăzi, la celebrarea celei de-a 18 a aniversare a Google, un nou Doodle și un filmuleț pentru Youtube.

Ce este Google

Google's 18th Birthday. Google sau Google Web Search este un motor de căutare pe Internet al companiei americane Google Inc., fondată în 15 septembrie 1997 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin, scrie Wikipedia.

Google's 18th Birthday. Motorul de căutare oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor din web, în 124 de limbi, având o bază de date cu peste 25 de miliarde de pagini de situri web.

Statisticile indică faptul că peste 80% din căutările pe Internet sunt efectuate prin motorul de căutare Google, acesta aflându-se pe primul loc în preferința consumatorilor.

Mod de funcționare

Sistemul motoarelor de căutare actuale cum ar fi și Google inspectează permanent Internetul, în special siturile cele mai vizitate, și extrage din ele (indexează) informația necesară în avans, chiar și în momentele când nu există cereri de căutare concrete, active. Informația extrasă este apoi depozitată în baza de date a sistemului.

Scopul este ca la cerere această informație să poată fi prezentată utilizatorului foarte rapid, chiar dacă ea este deja mai mult sau mai puțin depășită.

Concurență

Google este concurat de motoare de căutare ca Yahoo! Search, Baidu, Microsoft Bing, InterActiveCorp Ask.com, AOL și altele.
 
Dispute


Rezultatul unei cereri de căutare după anumite criterii (cuvinte cheie) este o listă de situri web găsite. De obicei, lista este foarte mare, iar utilizatorii nu consultă fiecare sit în parte până să găsească ceea ce caută. În principiu, listele se alcătuiesc pe baza popularității și relevanței siturilor, dar, în mod natural, utilizatorii se uită doar la prima pagină a listei, sperând ca deja acolo să găsească situl căutat. Din această cauză, ordinea siturilor de pe așa numita hit list capătă o importanță majoră: companiile care oferă motoare de căutare sunt practic întotdeauna influențate de motive economice, sociale sau politice, drept care prezintă anumite situri în mod preferențial, la începutul listei.


 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii