Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ginecologi judecați fiindcă îşi umileau pacientele sărace. „Fără 600 de lei nu pot face nimic“

ro

18 Sep, 2016 08:23 3058 Marime text
La sfârșitul acestei săptămâni, la Tribunalul Vaslui au reînceput audierile în dosarul în care trei medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, transmite adevarul.ro.
 
Doina Andrei, Simona Botez şi Adrian Tănăsescu, cei trei trei medici acuzaţi că că au transformat Secţia Ginecologie a spitalului din Vaslui, într-un veritabil SRL, s-au confruntat din nou cu fostele paciente cărora le-au cerut şpagă pentru efectuarea serviciilor medicale.
 
Pacientele şi aparţinătorii audiate vineri de judecători au depus mărturie relatând despre experienţele avut cu medicul Doina Andrei.  O tânără dintr-un sat din apropiere de Huşi, dar şi mama acesteia au declarat judecătorilor că doctoriţa Andrei impunea un anumit tarif pentru intervenţiile efectuate, iar fără suma cerută refuza să efectueze intervenţia medicală. Tânăra avea o sarcină mai mare de trei luni, iar mod legal avortul la cerere la o astfel de vârstă este interzis, excluzând cazurile medicale
 

”Am fost internată două -trei zile timp în care nu mi s-a făcut nimic. Mi-a spus direct: fără şase milioane (600 ron n.r.)  nu îţi fac nimic. Am vorbit cu mama, iar în a patra zi mama a venit cu banii, iar după ce i-a dar s-a ocupat de mine şi a făcut intervenţia”, a declarat fosta pacientă în faţa judecătorilor. 

 
Mama tinerei a declarat la rândul ei, că a încercat să îi spună medicului că suma este foarte mare pentru posibilităţile familiei. 
 

”Iniţial, mi-a spus că trebuie 600 - 700 de lei. I-am spus că este foarte mult, atunci dumneaei a spus că măcar 600 de lei să dăm. I-am transmis că nu avem posibilităţi dar ne-a spus că dacă dăm bani nu poate face nimic”, a declarat femeia în sala de judecată.

 
Atât tânăra cât şi mama acesteia au solicitat instanţei să o oblige pe doctoriţa Andrei să le restuie şpaga oferită şi să le plătească cheltuielile ocazionate cu deplasările la audierea în faţa anchetatorilor, respectiv a judecătorilor.
 
Șpagă pentru un avort incomplet
O altă pacientă audiată vineri în instanţă a relatat judecătorilor că a ajuns pacienta doctoriţei Andrei după ce s-a adresat iniţial la cabinetul privat, unde i-a făcut o întrerupere de sarcină.
 
 
Femeia a relatat că după ce a ajuns acasă a continuat să prezinte aceeaşi simptomatologie ca inainte de efectuarea intervenţiei. A constactat-o pe doctoriţa Andrei care i-a transmis să se prezinte la spital. Acolo femeia a fost informată să va fi supusă unei noi intreruperi de sarcină, pe motiv că sarcina iniţială a fost una gemelară, iar la prima înrerupere, medicul nu a observat acest lucru.
 
Pentru a finaliza avortul incomplet, medicul Andrei i-a cerut paciente 400 de lei.
 
Citește mai mult pe adevarul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii