Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Biriș despre proiectul de modificare a Codului Fiscal

ro

07 Sep, 2016 23:27 1775 Marime text
Proiectul de modificare a Codului Fiscal, prezentat în presă, era încă în discuție, afirmă secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Gabriel Biriș.

„Este un incident regretabil că un proiect care încă era în discuție a ieșit așa pe surse și oameni care nu prea au înțeles ce scrie în acel proiect au început să-l critice. Acel proiect este despre simplificare, despre ușurarea sarcinii fiscale totale, pentru că cine l-a studiat mai în amănunt putea să vadă că propuneam introducerea pentru prima dată în legislația noastră a unei plafonări a bazei de calcul a contribuției sociale efectiv pe suma tuturor veniturilor, în așa fel încât contribuțiile astea să nu fie fără număr, fără limită și să simplificăm legislația. Practic cea mai mare parte din modificări, dar nu neapărat cele mai importante, la asta se refereau, la contribuțiile sociale și impozitul pe venit.

Am văzut că există critici că s-ar mari cotele de contribuții. Acest proiect nu este despre majorări de taxe. Dacă el ar fi aprobat, nimeni, niciun salariat și niciun angajator nu ar avea de plătit niciun leu în plus dimpotrivă, mai puțin, prin efectul plafonării. (...) Măsura despre care am discutat ar fi trebuit explicată înainte să iasă”, a spus Biriș, citat de Agerpres.

Totodată, a spsus că trebuie înțeles că atât contribuțiile la sănătate, cât și cele pentru pensii nu sunt ale angajatorului, ci ale angajatului, și faptul că până acum acestea au fost împărțite s-a datorat încercării de a ascunde cât de mare este costul muncii în România.

„Acest proiect mai include și un pachet de simplificări, inclusiv pe celebrul 088. Acest pachet își propune să elimine celebra evaluare a intenției și capacității contribuabilului de a face afaceri, ceea ce a dus la multe excese și victime colaterale în lupta împotriva evaziunii”, a mai spus Biriş.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii