Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:06 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Liviu Iolu, Guvernul nu are în vedere majorarea de taxe şi impozite Secretarul de stat în MFP, Gabriel Biriș, a demisionat

ro

08 Sep, 2016 16:06 961 Marime text
Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a demisionat, astăzi, din funcție, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Potrivit lui Liviu Iolu, Gabriel Biriș „și-a depășit mandatul".

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor a demisionat în această dimineață, iar premierul i-a acceptat plecarea. Demisia survine după scandalul modificării Codului Fiscal despre care ministrul de Finanțe, Anca Dragu, a spus că nu știa nimic, în timp ce Biriș, inițiatorul acestora, trimisese documentele, spre aprobare, Consiliului Fiscal, scrie stiripesurse.ro.

„În această dimineaţă a ajuns la premierul Dacian Cioloş demisia domnului Biriş din funcţia de secretar de stat, iar premierul a acceptat această demisie. Domnul Biriş are o experienţă în mediul privat de afaceri şi cu experienţa dumnealui a venit cu mai multe propuneri bune de-a lungul timpului, a coordonat proiecte care a condus la măsuri reparatorii ale Codului Fiscal şi acordarea de facilităţi pentru a stimula economie. Pentru aceste lucruri premierul i-a mulţumit dlui secretar de stat Gabriel Biriş. În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor a avut un mandat de simplificare a Codului Fiscal, în acord cu politica acestui guvern. Din păcate, dl. Gabriel Biriş a depăşit acest mandat şi a lansat în spaţiul public câteva propuneri pe care acest guvern nu şi le asumă'', a detaliat Iolu.


El a subliniat că Guvernul nu are în vedere majorări de taxe şi impozite.

„În primul rând, cum a spus şi ministrul Finanţelor, acest Guvern nu are în vedere majorări de taxe şi impozite, nu are în vedere o creştere a contribuţiilor sociale obligatorii, nici pentru angajat, nici pentru angajator, persoanele fizice autorizate cu activităţi independente sau profesii liberale nu sunt vizate de măsuri de creştere a taxării, iar în perioada următoare MFP va pune în dezbatere publică nişte modificări ale Codului Fiscal, dar singurele măsuri vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale în favoarea desfăşurării activităţii economice'', a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii