Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:03 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundația Baylor Marea Neagră a primit o donaţie de la Love Plus constând în peste 20.000 de prezervative

ro

30 Apr, 2014 10:53 896 Marime text
„O nouă donație de prezervative pentru beneficiarii fundației a fost făcută de Love Plus. 21.600 de prezervative au fost puse la dispoziția departamentelor psihosocial, medical și de testare rapidă, astfel încât acestea să ajungă în cel mai scurt timp la persoanele care au nevoie de ele”, anunţă Fundaţia Baylor Marea Neagră printr-un comunicat de presă.
“Tinerii ar trebui să înteleagă că folosirea prezervativului nu este o modă sau o obligație, ci o opțiune. Dar ceea ce este important este faptul că această opțiune denotă responsabilitate, cunoaștere, dorința de a fi sănătos și grija față de propria persoană. Este o opțiune care face diferența între o tinerețe frumoasă, plină de visuri și planuri de viitor și o tinerețe măcinată de grija zilei de mâine și de teama că tot ceea ce ai visat și dorit pentru tine nu mai poate deveni realitate. Asa că, gândește-te de două ori atunci când alegi sexul neprotejat!”, explică Luiza Vlahopol, psiholog, coordonator al Departamentului Psihosocial din cadrul Fundației Baylor Marea-Neagră.
Prezervativele vor fi distribuite către aproximativ 800 de beneficiari ai serviciilor medicale și psihosociale ale fundației, respectiv persoanele adulte infectate HIV, precum și partenerii acestora. Aceleași mijloace de prevenire a infecțiilor cu transmitere sexuală vor primi și cele peste 7.000 de persoane din Constanța și Tulcea care se estimează că vor veni în 2014 la testarea gratuită pentru HIV și hepatită.


Ti-a placut articolul?

Comentarii