Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef al „Doi şi-un sfert” a fost chemat la DNA pentru limuzina lui Oprea

ro

19 Apr, 2016 11:09 1593 Marime text
 
Gheorghe Nicolae, fostul șef al Departamentul de Informații și Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), s-a prezentat, dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție. El este anchetat într-un dosar disjuns din cel în care fostul ministru Gabriel Oprea este anchetat pentru abuz în serviciu. Mai exact, fostul şef al „Doi şi-un sfert” este acuzat că ar fi achiziționat din banii de operațiuni o mașină de lux pentru ca fostul ministru să se plimbe în siguranţă prin oraş.
 
În luna februarie, procurorii DNA au anunțat că s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de Nicolae Gheorghe, chestor principal de poliție, la data faptelor șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă cu rang de secretar de stat, pentru complicitate la abuz în serviciu și două infracțiuni de deturnare de fonduri.
 
Procurorii arată, într-un comunicat de presă, că “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul suspecţilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Pavel Gabriel-Nicolae, şef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor”.
 
În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne ar fi beneficiat de folosinţa exclusivă a autoturismului Audi A8. Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, achiziţionarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiţii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie. Procurorii susțin că în acest fel a fost prejudiciat bugetul de stat cu 410.000 lei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii