Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:16 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef al banilor din România a fost condamnat la cinci ani de închisoare. La fel şi fostul şef al Informaţiilor din Constanţa (rechizitoriu)

ro

09 Jun, 2016 16:25 2846 Marime text
Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost condamnat azi la cinci ani de închisoare, de judecătoarea Corina Ciobanu, din Curtea de Apel București. 

Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, a luat tot cinci ani de detenţie.

Cinci ani a luat şi Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.

În dosar, DNA arată că bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro).

Iată pedepsele aplicate azi de instanţa de judecată

NEMEŞ RADU - 9 (nouă) ani de închisoare.
 
NEMEŞ DIANA MARINA - 7 (şapte) ani de închisoare.
 
CHIRVĂSITU DUMITRU - 8 (opt) ani de închisoare.
 
BULIGA MIHAI - 7 (şapte) ani de închisoare.
 
BELBA NICOLAE - 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni de închisoare.
 
JUGĂNARU ANDREI FLORIN  - 7 (şapte) ani de închisoare.
 
PREDA DUMITRU EMILIAN - 7 (şapte) ani de închisoare.
 
MOLDOVAN OVICIU IOAN - 7 (şapte) ani de închisoare.
 
GHIŞE PAVEL DUMITRU - 7 (şapte) ani de închisoare
 
VRÂNCEANU (fostă COSMA) MARIANA - 6 (şase) ani de închisoare
 
IONESCU LUCIAN FLORIN - 5 (cinci) ani de închisoare.
 
BLEJNAR SORIN  - 5 (cinci) ani de închisoare.
 
COMĂNIŢĂ VIOREL - 5 (cinci) ani de închisoare
 
SECĂREANU FLORIN DAN - 5 (cinci) ani de închisoare

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în perioada 2011 - 2012, inculpaţii Nemeş Radu, Nemeş Diana Marina, Guliu George, Chirvăsitu Dumitru, Buliga Mihai, Jugănaru Andrei Florin, Preda Dumitru, Moldovan Ovidiu Ioan şi Ghişe Pavel Dumitru au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale aferente unor tranzacţii cu aproximativ 90.000 de tone de motorină comercializate sub aparenţa unor produse petroliere inferioare“.
 
„Grupul a fost sprijinit în diferite modalităţi de Marta Codruţ Alexandru, Blejnar Sorin, Comăniţă Viorel, Secăreanu Florin, care reprezentau palierul de protecţie, precum şi de Vrînceanu (fostă Cozma) Mariana, Belba Nicolae, Ionescu Lucian, care se aflau în subordinea celorlalţi membri şi executau dispoziţiile acestora, cunoscând scopul urmărit. Inculpaţii Nemeş Radu, Nemeş Diana Marina şi Guliu George, precum şi SC Excella Real Grup SRL au ascuns sursa impozabilă corespunzătoare activităţilor reale pe care le desfăşura societatea, au înregistrat în contabilitate şi în declaraţiile fiscale cheltuieli fictive referitoare la achiziţii de ţiţei şi au omis înregistrarea operaţiunilor de comercializare a motorinei, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro)“, se mai arată în rechizitoriul cauzei.

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi alţii. Prejudiciu, 56 de milioane de euro (document)


Sursa foto: www.stiriflux.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii