Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:56 05 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul președinte al României, Ion Iliescu ținta unui fake-news. Ce a declarat fostul șef de stat

ro

17 Dec, 2018 23:00 464 Marime text
Fostul președinte al României, Ion Iliescu susține că nu a acordat un interviu ziarului Le Figaro din Franța. Declarația fostului șef de stat a fost dată după ce presa centrală din Riomânia a prezentat fragmente din așa zisa declarație pe care ar fi făcut-o Ion Iliescu. 

”Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării.

In ultima perioada,  am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine.

Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații” - se arată în declarația făcută de Ion Iliescu pe blogul personal.

Sursa foto: facebook/Ion Iliescu

Ti-a placut articolul?

Comentarii