Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Fostul prefect al Constanței, Claudiu Palaz, trimis în judecată

ro

27 Sep, 2016 12:38 7082 Marime text
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
La data de 26.09.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PALAZ CLAUDIU IORGA şi BOZDOACĂ AURA, fost prefect al Judeţului Constanţa şi respectiv director al Direcţiei Juridice din cadrul Prefecturii Judeţului Constanţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin.1 Cod penal în ref. la art. 309 Cod penal, sub forma autoratului şi, respectiv, a complicităţii.
 
S-a reţinut în sarcina acestora faptul că au refuzat să pună în executare sentinţa civilă nr. 7474/25.04.2008 a Judecătoriei Constanţa, menţinută de Tribunalul Constanţa, prin care au fost obligate Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Constanţa şi Comisia Locală Lumina, să pună în posesie un teren identificat de instanţa de judecată ca fiind situat în extravilanul localităţii Lumina.
 
Refuzul s-a concretizat în emiterea de către Comisia judeţeană a hotărârii nr. 266/13.04.2011, semnată de cei doi inculpaţi, în calitate de preşedinte şi respectiv membru, prin care s-a dispus invalidarea propunerii Comisiei locale Lumina de restituire către reclamanţi a respectivului teren.
 
Urmare acestui refuz, Instituţia Prefectului şi Consiliul local Lumina, au fost obligate prin mai multe sentinţe civile la plata de despăgubiri şi daune cominatorii în sumă totală de aproximativ 675.000 euro.
 
În cauză au fost luate măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.
 
Menţionăm că sesizarea instanţei de judecată reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, situaţie care nu poate înfrânge în nici un mod prezumţia de nevinovăţie.
 
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.

UPDATE 
Claudiu Palaz ocupă, în prezent, funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și cea de președinte al Partidului Mișcarea Populară filiala Constanța. 

Contactat telefonic de ZIUA de Constanța, Claudiu Palaz nu a dorit să facă nicio declarație în legătură cu dosarul mai sus precizat. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii