Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, misiune în context internațional (galerie foto)

ro

11 Jul, 2019 20:11 2016 Marime text

După anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, securitatea din regiunea Mării Negre, a fost pusă în discuție la nivel internațional, generând luarea unor măsuri adecvate de către NATO, în vederea asigurării securității statelor membre ale Alianței, riverane la Marea Neagră, precum și pentru descurajarea activităților care contravin legislației internaționale cu privire la Dreptul Maritim Internațional și cu Dreptul Conflictelor Armate.
 
Forțele Navale Române contribuie cu militari și cu platforme navale de luptă la acțiunile pe care NATO și țările partenere din regiune le desfășoară în bazinul vestic al Mării Negre.
 
Activitățile desfășurate de navele militare românești în bazinul Mării Negre fac parte din Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării referitoare la întrebuințarea forțelor Armatei României la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2019.
 
Printre navele militare românești din contextul internațional actual se află și Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, navă cu un echipaj alcătuit din 78 de marinari.

Nava va face joncțiunea, în largul coastelor Bulgariei, cu navele din gruparea navală de luptă împotriva minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care are în compunere navele ITS „Grecale” (Italia), FS „Orion” (Franța), ITS „Numana” (Italia) și TCG „Enez” (Turcia).
 
Cele cinci nave ale SNMCMG-2, printre care și dragorul românesc, au planificate activități de instruire specifice, în apele internaționale ale Mării Negre, dar vor participa și la Exercițiul multinațional „Breeze 19”, exercițiu organizat de Forțele Navale Bulgare la care participă și alte de alte două nave militare românești, corveta „Contraamiral Eustațiu Sebastian” și nava purtătoare de rachete ”Lăstunul”.
 
Navele vor face două escale în portul Varna, prima în perioada 12-16 iulie, iar cea de-a doua în perioada 19-22 iulie.
 
Marina Militară Română participă la exercițiul organizat de bulgari cu două nave, Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” și Fregata „Regele Ferdinand”, navă care se află sub comanda unei alte grupări navale NATO (SNMG-2), grupare ce operează în Marea Neagră în această lună, au mai transmis oficialii Statului Major al Forţelor Navale.

Sursă foto:  Forțele Navale Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii