Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Dragor maritim românesc, integrat într-o grupare navală NATO

ro

07 Jul, 2021 10:20 2290 Marime text
  • Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” face parte din contingentul naval românesc al Forței NATO de Reacție (NATO Reaction Force) 2021, împreună cu fregata „Regina Maria” și un detașament de scafandri EOD.
Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu” (DM 25) a plecat din portul militar Constanța marți, 6 iulie, pentru a se integra, în perioada 7-27 iulie, în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), pentru a executa misiuni de monitorizare a traficului maritim și de luptă împotriva amenințărilor subacvatice în bazinul Mării Negre.

Gruparea SNMCMG-2 este alcătuită din nava de patrulare ESPS ,,Rayo” P-42 (Spania, nava-comandant a grupării), vânătorul de mine TCG ,,Akcakoca” M-268 (Turcia) și dragorul de mine ,,Locotenent Lupu Dinescu” DM-25 (România) și urmează să participe la Exercițiul multinațional „Breeze 21”, organizat de Forțele Navale Bulgare, în perioada 10-19 iulie.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” face parte din contingentul naval românesc al Forței NATO de Reacție (NATO Reaction Force) 2021, împreună cu fregata „Regina Maria” și un detașament de scafandri EOD.

Echipajul dragorului maritim românesc este alcătuit din 78 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

Sursa foto: navy.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii