Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors astăzi în portul militar Constanța

ro

28 Jul, 2021 15:38 1509 Marime text

 
  • Dezvoltarea prestigiului Forțelor Navale Române în plan internațional.
  • Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors miercuri, 28 iulie, în portul militar Constanța, după ce și-a încheiat misiunea sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2).

Pe durata desfășurării misiunii în Marea Neagră, gruparea navală NATO, alcătuită din nava de patrulare spaniolă ESPS ,,Rayo” (nava-comandant), vânătorul de mine turcesc TCG ,,Akcakoca” și dragorul maritim românesc ,,Locotenent Lupu Dinescu”, a participat, în perioada 10-19 iulie, la Exercițiul multinațional „Breeze 21”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei. În a doua decadă a activităților pe mare, navele militare partenere au desfășurat o gamă largă de exerciții de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, precum și misiuni de supraveghere maritimă.

Marinarii militari români au efectuat escale pentru refacerea capacității de luptă în porturile Varna (Bulgaria) și Sinop (Turcia), iar, în cel din urmă, conducerea navei a desfășurat activități de diplomație navală, alături de comandantul grupării navale NATO SNMCMG-2, comandor Javier Nunez De Aparicio, și de reprezentanții celorlalte nave.

Forța de reacție a NATO, din care a făcut parte și dragorul maritim cu număr de bordaj 25, este una dintre inițiativele Aliate care consolidează funcțiile de apărare, de descurajare şi de intervenție militară rapidă ale NATO în situații de criză.

Echipajul navei militare a Forțelor Navale Române este alcătuit din 72 de marinari militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

Sursa foto: navy.ro


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii