Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:40 24 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmă din România, suspectată de nedeclararea veniturilor obținute din vânzarea OneCoin. Ce valoare are prejudiciul

ro

21 Mar, 2019 09:33 619 Marime text
Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat un prejudiciu de 1,94 milioane de lei, compus din taxă pe  valoare adăugată și impozit pe venit, cauzat bugetului de stat de către  reprezentanții unei firme din România.

Conform ANAF, aceștia au încasat, fără a  declara, 7,59 milioane de lei din vânzarea în sistem de vânzări de tip  piramidal (Multi Level Marketing - MLM) a unor pachete care conțin  produse ”educaționale”, dispozitive de ”minare” și investiții pentru o pseudo-monedă virtuală denumită OneCoin.

Respectiva monedă este recunoscută exclusiv pe o platformă online cu acces restricționat,  dedicată tranzacţiilor dintre membrii comunităţii OneCoin. Pentru a păstra aparența legalității, reprezentanții firmei declarau  și plăteau taxe doar la valoarea comisioanelor percepute, în timp ce  sumele încasate erau virate ulterior către o firmă cu sediul în altă  țară.

Această firmă era utilizată doar pentru a transfera sumele de bani  încasate urmare activității desfășurate pe teritoriul național, fără a  avea alte relații economice cu firma românească.

”Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat,  inspectorii antifraudă fiscală au instituit măsuri asigurătorii asupra  activelor financiare identificate și au sesizat organele de urmărire  penală  specializate.

Atenționăm deținătorii de monede virtuale să se asigure că respectă  toate obligațiile fiscale aferente obținerii de venituri din tranzacții  cu aceste monede” - au transmis reprezentanții ANAF

Ti-a placut articolul?

Comentarii