Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:28 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federaţia Sanitas, mulţumită că sănătatea a devenit în al 12-lea ceas domeniu prioritar pentru Guvern

ro

18 May, 2016 15:27 1517 Marime text
Astăzi a avut loc şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România. Punctul principal al Ordinii de zi a fost analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă prezentat ieri de Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş-Nicolae Pîslaru. Federaţia SANITAS consideră că acest proiect, în forma prezentată ieri, dovedeşte în sfârşit că SĂNĂTATEA este considerată domeniu prioritar pentru actuala guvernare.
 
”Salutăm faptul că acest Guvern a înţeles, în al 12-lea ceas că un sistem sanitar public cu salariaţi remuneraţi corect este un sistem sanitar care poate recâştiga încrederea populaţiei într-o perioadă în care aceasta este grav afectată. Considerăm că, desigur, proiectul de OUG este perfectibil, iar în următoarele două săptămâni Federaţia SANITAS se va asigura că documentul final va rezolva toate inechităţile din sistem şi că va fi pus în aplicare fără nicio întârziere. La fel ca membrii Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS, toţi membrii noştri de sindicat şi implicit toţi salariaţii din SĂNĂTATE şi ASISTENŢĂ SOCIALĂ trebuie să fie conştienţi că documentul legislativ analizat astăzi este rezultatul acţiunilor SANITAS din ultima perioadă. Am fost în stradă în fiecare zi, ne-am susţinut revendicările şi nu am lăsat garda jos nicio secundă. Am negociat la toate nivelurile şi am intrat pe geam atunci când păream a fi daţi afară pe uşă. Am folosit toate pârghiile la îndemână şi iată că astăzi constatăm că miniştrii, atât al sănătăţii cât şi al muncii, declară în mod public că SANITAS este Federaţia care a făcut posibilă această OUG în forma actuală”, se arată într-un comunicat al sindicaliștilor.
 
Federaţia SANITAS din România îşi asigură membrii de sindicat că nu se va opri aici, că aceasta este doar o etapă în rezolvarea tuturor revendicărilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii