Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EVZ „Becali scrie legi, Rizea este geostrateg, iar Mazăre - om de cultură”

ro

27 Dec, 2012 13:09 1874 Marime text

Cele mai exotice figuri din Parlament vor face parte din comisii în care se potrivesc ca nuca-n perete.

Noii parlamentari şi-au împărţit locurile în Comisiile de specialitate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. În unele cazuri, ei se potrivesc în comisii ca nucan perete.

„Juristul”               

Cazul cel mai celebru este cel al lui Gigi Becali, desemnat de PNL să facă parte din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, deşi nu are niciun fel de pregătire în domeniu.

 

Desigur, sunt multe comisii în care prezenţa lui Becali ar fi putut fi considerată „exotică”, dar, în acest caz, discrepanţa dintre competenţele sale şi domeniul ales este mult prea mare. Latifundiarul are o explicaţie de ordin personal pentru prezenţa sa în această comisie: „Pentru nedreptatea (dosarul „Valiza”- n.red.) care mi s-a întâmplat, că n-o să mai existe în România vreodată că dacă dai primă la un jucător de la altă echipă e mită, e corupţie. Păi ăsta nu mai este stat de drept.”

În Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor s-a strecurat o altă figură exotică a Parlamentului, dar cu o notorietate mai mică decât a lui Gigi Becali. Este vorba de Cristian Rizea (PSD), fudul proprietar al unui Ferrari, care l-a transformat într- o vedetă a publicaţiilor tabloide. Vedetă a fost şi pe la DNA, care-l anchetează pentru o fraudă de mai multe milioane de euro.

„Diplomaţii”

O altă cunoştiinţă mai veche a procurorilor DNA, Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei arestat pentru corupţie, s-a dovedit a fi un specialist în...politică externă. Cel puţin aşa au considerat colegii lui din PP-DD, care l-au trimis pe proaspătul senator, beneficiar de imunitate la arestare şi percheziţie, în comisia de resort.



Citiți continuarea AICI!

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii