Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment omagial în onoarea istoricului de talie mondială, Kemal H. Karpat la Biblioteca Municipală IN Roman din Medgidia (galerie foto)

ro

03 Nov, 2018 12:43 1744 Marime text
Asociația culturală Nehmet Nyiazi a organizat astăzi la Biblioteca Municipală IN Roman din Medgidia un eveniment omagial în onoarea istoricului de talie mondială, consilier al mai multor președinți ai SUA,  Kemal H. Karpat.

Astfel, la manifestarea culturală, al carei amfitrion a fost profesorul Ecrem Gafar, au fost prezenți invitați din mediul academic, istorici, chiar și o numeroasă delegație a bibliotecarilor din țară, dar și membri ai comunității tătare din Medgidia.

De asemenea, din SUA, unde este stabilit, profesorul Kemal Karpat, în vârstă de 95 de ani, a transmis un mesaj prin care a precizat că se simte onorat, dar că este dezamăgit că nu poate participa la eveniment.

”Fiind absolvent al Seminarului Musulman din Medgidia, dar și cetățean de onoare al orașului, mă consider fiu al locului” - a transmis profesorul Karpat.

La rândul său profesorul Evren Gafar a informat audiența că, de fapt, Kemal Karpat, a deschis ochii către lume, la Medgidia.

Profesorii de istorie Adrian Ilie au prezentat în cadrul evenimentului biografia reputatului politolog su istoric de renume mondial. 

Președintele Asociației Nehmet Niyazi, Erol Muraď, a achiziționat din Turcia toate lucrările profesorului Kemal Karpat. Acesta s-a adresat tuturor celor care pot contribui la traducerea operei profesorului pentru a fi oferită apoi Bibliotecii Municipale IN Roman, Medgidia, fiind vorba de o mare personalitate a istoriei mondiale care iubeste necondiționat Dobrogea și Medgidia. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și: 

Kemal Haşim Karpat - istoric, politolog și sociolog recunoscut pe plan mondial

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii