Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment important pentru comunitatea de greci Astăzi a fost dezvelită plăcuţa de monument istoric de pe Teatrul Elpis din Constanţa

ro

30 Mar, 2013 15:49 4501 Marime text
Eftimie Antoniadis, preşedintele comunităţii elene “Elpis” din Constanţa, a dezvelit, astăzi, prima placuţă de monument istoric de pe o clădire grecească de patrimoniu din Constanţa, anume Teatrul Elpis. La eveniment a fost prezent şi viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, dar şi Magdalena Tiţă, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Constanţa.
Acţiunea face parte dintr-o iniţiativă a comunităţii elene din Constanţa, prin care clădirile de patrimoniu care au aparţinut comunităţii de greci şi casele particulare în care au locuit greci vor purta plăcuţe de monument istoric. Este vorba despre Teatrul Elpis, Biserica Elenă Metamorfosis, Casa Manicatide, Vila Şuţu, Casa Theodor Russo, Casa Zafirios Kyriakou şi Casa Constantinidi.
Preşedintele comunităţii elene a declarat că evenimentul este unul îmbucurător pentru grecii din Constanţa. La rândul său, viceprimarul Decebal Făgădău a menţionat că dezvelirea acestei prime plăci este “un moment important în viaţa oraşului, datorită simbolisticii sale”. “Constanţa începe să-şi recapete identitatea. Istoria vine să recreeze spiritul Constanţei”, a afirmat edilul.
Nu în ultimul rând, Mihnea Hagiu, membru al Comitetului Comunităţii Elene, a declarat că Peninsula din Constanţa “este un depozit de istorie”, dar şi că acest demers va fi extins şi asupra altor clădiri de patrimoniu care au avut sau au legătură cu grecii din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii