Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea măsurilor de ordine publică luate de structurile MAI în ziua votului

ro

17 Nov, 2014 10:25 1997 Marime text
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), subcomisar de poliţie Monica Dajbog, a făcut o declaraţie de presă, astăzi, în care a anunţat că alegerile prezidenţiale din turul doi s-au desfăşurat în condiţii de normalitate.

MAI şi-a îndeplinit obiectivul asumat şi a mobilizat peste 58.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

La nivel naţional au fost 504 încălcări ale legii, dar jumătate dintre ele nu s-au confirmat. S-au aplicat contravenţii, 16 advertismente scrise şi amenzi de 32.600 de lei. De asemenea, au fost şi 124 de sesizări penale, 96 infracţiuni, iar 86 de persoane sunt anchetate, o persoană fiind în stare de reţinere.

Au fost efectuate 513 de filtre rutiere pentru a preveni turismul politic.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, „cele mai multe sesizări privind posibile infracţiuni au făcut referire la continuarea propagandei electorale, consumul şi comercializarea de băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare şi sfătuirea alegătorilor cu privire la candidatul pe care ar trebui să-l voteze“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii