Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:59 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi COVID-19 Peste 31.000 de sancțiuni, aplicate în ultima săptămână, la nivel național

ro

15 Jan, 2021 17:02 883 Marime text
  • Astăzi, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă, cu privire la activitățile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
  • Peste 31.000 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 4.000 de sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor și 228 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

„În ultima săptămână, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat activitățile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, acordând o atenție deosebită obiectivelor supuse restricțiilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

La acțiunile de control au participat, zilnic, în medie, peste 6.650 de polițiști, 2.600 de jandarmi, 1.600 de polițiști de frontieră și aproximativ 1.200 de cadre ISU. În fiecare zi, efectivele MAI au beneficiat de sprijinul polițiștilor locali și al angajaților de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor.

În ultimele șapte zile, au fost desfășurate aproximativ 8.600 de acțiuni de control la nivelul întregii țări.

Au fost verificate peste 545.000 de persoane și 65.000 de obiective de interes, majoritatea fiind unități de alimentație.

De asemenea, au fost efectuate controale la aproximativ 32.000 de operatori economici și 1.500 de operatori transport persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară au fost aplicate aproape 36.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de șase milioane de lei.

Peste 31.000 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 4.000 de sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor și 228 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

S-au mai aplicat sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de evenimente, respectiv participarea la evenimente, și pentru încălcarea măsurilor referitoare la transportul de persoane sau la organizarea programului de lucru.


Față de 11 persoane au început cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Aproape 70 de persoane au apelat linia TEL VERDE 0800.800.165 pentru a semnala situații de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară. În plus, au fost primite  alte 10 sesizări însoțite de imagini sau fotografii. Toate sesizările au fost direcționate pentru verificări către structurile competente și luarea, acolo unde a fost cazul, a  măsurilor legale.

În general, persoanele care au făcut aceste sesizări au semnalat cazuri în care nu se purta masca de protecție sau nu se respecta distanța fizică.

În cadrul activităților desfășurate pentru limitarea efectelor pandemiei, în ultimele șapte zile, structurile MAI au efectuat aproximativ 380 de misiuni de însoțire și protecție a transporturilor de vaccin împotriva COVID-19 de la Centrele Regionale de Depozitare către Direcțiile Județene de Sănătate Publică, respectiv  către unitățile spitalicești și centrele de vaccinare.

Pentru aceste transporturi au fost mobilizați aproximativ  1.400 de  angajați MAI.

Vă reamintim că pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 sunt în vigoare o serie de reguli de protecție sanitară.

Pentru a vă proteja împotriva  virusului trebuie să purtați masca de protecție, să vă spălați sau să vă dezinfectați cât mai des mâinile și să păstrați distanța fizică față de alte persoane.

De asemenea, sunt în vigoare și alte măsuri care se aplică în funcție de rata de infectare din zona în care vă aflați. Sunt interzise desfășurarea de petreceri sau organizarea de evenimente private, precum mese festive, în spații închise sau deschise.

Mulțumim cetățenilor și operatorilor economici care dau dovadă de responsabilitate și respectă măsurile pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, înțelegând că doar printr-un efort comun vom putea reveni la normalitate.”

Ti-a placut articolul?

Comentarii