Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul Cristian Preda cere Ministerului Justiției oprirea procedurii de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaye

ro

05 Dec, 2018 15:33 1183 Marime text
 "Se descalifică de tot în UE", susţine europarlamentarul Cristian Preda, dacă Executivul de la Bucureşti îl extrădează pe jurnalistul turc Kamil Demirkaya, de la publicaţia Zaman România, scrie digi24.ro. 

Potrivit acestuia, niciun stat membru nu a dat curs până acum acestor solicitări făcute de regimul Recep Erdogan.

"Cer Ministerului Justiției să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaye, pe care Erdogan îl vrea acasă în închisoare fiindcă îl acuză că e parte a rețelei lui Gulen. De fapt, Demirkaye conduce redacția bucureșteană a ziarului Zaman, care critică regimul Erdogan. Nimic mai onest. Autoritățile române sunt ținute de angajamentele internaționale pe care și le-au luat să nu extrădeze cetățeni către țări unde drepturile omului sunt în pericol. Or. Turcia e acum o asemenea țară. Dacă guvernul Dăncilă face așa ceva, se descalifică de tot în UE. Nu există stat-membru care să fi răspuns solicitărilor sultanului de la Istanbul", scrie europarlamentarul Cristian Preda, pe Facebook.

Sursa foto: digi24.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii