Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoții pentru absolvenții facultăților de Medicină. Duminică are loc examenul de Rezidențiat, sesiunea 2018

ro

16 Nov, 2018 17:04 1389 Marime text
Un număr de 8419 tineri medici s-au înscris la concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie pe care Ministerul Sănătății îl organizează duminică, 18 noiembrie 2018.

Anul acesta, la solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat majorarea cifrei de școlarizare de la 4.000 la 5.415.


“Ne-am pregătit pentru desfășurarea Rezidențiatului. Anul acesta am crescut numărul locurilor și posturilor scoase la concurs și am corelat numărul acestora cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Am suplimentat locurile pe specialități deficitare ca de exemplu epidemiologie și medicină de familie pentru că avem un deficit de medici epidemiologici în spitale, dar și de medici de familie în zonele rurale” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.


Ministrul Sănătății a mai spus că în 2018 se înregistrează cel mai mare număr din ultimii ani de absolvenți ai universităților de medicină și farmacie care s-au înscris la concurs.

„Avem un record de înscriși din ultimii ani. După o analiză am constatat că, alături de creșterea numărului de locuri,  ultimele măsuri din programul de guvernare pe care le-am aplicat, și mă refer aici la creșterea salariilor medicilor și programul de dotare cu echipamente medicale al spitalelor, au făcut ca medici care s-au îndreptat spre alte domenii, ca de exemplu industria farma, să dorească să lucreze în unitățile sanitare”, a declarat Sorina Pintea.


La fel ca în anii trecuți, concursul de intrare în Rezidențiat se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. De asemenea, concursul va avea aceleași metodologie de organizare,  tematică și bibliogafie ca și anul trecut.

În sesiunea din acest an, cei 8419 tinerii medici, absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor concura pe un număr de 5415 locuri și posturi. Dintre cele 5415 locuri și posturi, un număr de 4730 locuri/ posturi sunt pentru medicină, 406 locuri/posturi pentru medicină dentară şi 225 pentru farmacie, 54 pentru ministere cu rețea sanitară proprie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii