Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elisabeta Lipă – „Nu mi-aş permite să interzic intonarea Imnului Naţional”

ro

25 Jan, 2016 18:26 2637 Marime text
Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă susținută la Prefectura Brașov, că nu a interzis niciunei Federații sportive intonarea Imnului de stat.

„Am fost înțeleasă greșit. Eu una nu mi-aș permite să interzic intonarea Imnului, nu am folosit cuvântul interzis, ci pur și simplu legea spune în ce condiții se intonează imnul. Dar, ca sportiv de performanță căruia i s-a cântat imnul la cea mai înaltă competiție, nu o dată, de foarte multe ori, am zis că nu permit batjocorirea imnului. Când se intonează imnul nu poți decât să ai o poziție decentă, să-ți curgă lacrimile când auzi Deșteaptă-te Române. Nu să te întorci cu spatele, să rupi scaune, să huidui. Și cred că acest comportament nu face cinste nimănui.

Federațiile sunt, după cum știți foarte bine, structuri private de interes național, de utilitate publică, cu statut de funcționare. Singura Federație care are obligativitatea intonării imnului este Federația Română de Baschet. Tot Federația Română de Baschet are un regulament care prevede și niște sancțiuni în urma nerespectării intonării imnului. Am cerut poziția Federației Române de Baschet având în vedere că aici sunt mai multe structuri implicate, să ni se facă un raport exact cu ceea ce s-a întâmplat nu numai la Sf. Gheorghe, ci și la Rapid. Circulara pe care eu am dat-o nu a fost un ordin de ministru, pur și simplu am dat o circulară federațiilor române în care ceream să se respecte legea. Nu am interzis nimănui nimic, decât le adresam rugămintea ca intonarea imnului să se facă în condiții decente, de respect", a explicat, potrivit romaniatv.net, ministrul Tineretului și Sportului.

Sursa foto: digisport.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii