Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:27 21 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii unui liceu din Cluj au avut-o pe Daciana Sârbu drept subiect de teza „E femeie de casă Spală bani”

ro

26 Jan, 2016 14:47 957 Marime text
 
Mai mulți elevi ai unui liceu prestigios din Cluj au analizat la teza la Limba şi Literatura Română un text jurnalistic despre Daciana Sârbu, soţia fostului premier Victor Ponta. Astfe, copiii de clasa a 11-a au primit ca temă un text cu titlul: „Doamna Daciana e femeie de casă: Spală bani”, extras dintr-un articol de presă apărut în anul 2015.  Elevilor li s-a cerut să analizeze subiectul şi să spună dacă informaţiile prezentate în text sunt reale sau nu, scrie româniatv.net.
 
„Doamna Daciana e femeie de casă: Spală bani
Nu dați atenție doar titlului de mai sus, de fapt doamna Daciana este o mamă eroină: ea nu doar spală și crește copii cu bona filipineză, ea face și pâine, și dulciuri, le vinde și, mai nou, are o crâșmă. Și are și bani de nu mai prididește să umple declarația de avere cu ei. Ceva, însă, doamna Daciana tot nu are: explicații pentru cum a făcut banii ăia”, acesta este textul pe care elevii din Cluj l-au analizat la teză.
 
Cerinţele pe textul de mai sus au fost:
 
„I. 1. Numește și explică jocul de cuvinte din titlu.
2. Ce fel de perspectivă narativă este?
3. Numește stilul funcțional de fragment.
4. Propoziții cu temporal-temporar.
5. Cum sunt faptele din fragment (verosimile, reale, neverosimile)?
II. Presupunând că fragmentul de mai sus este începutul unei narațiuni, scrie în o pagină o ficțiune care să înceapă cu acest fragment”, conform aceleiași surse.
 
Inspectoratul Judeţean Cluj a demarat o anchetă în acest caz. „În acest moment ne-am autosesizat, am numit o comisie care cercetează situaţia de acolo. Se pare că este o alegere nefericită pe care doamna profesoară a făcut-o, regretabilă. Putea să găsească alte soluţii în presă. Sper să nu fie vorba despre o intenţie, ceea ce ar fi un lucru foarte grav”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul general ISJ Cluj, la România TV.


Sursa foto: stiridecluj.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii