Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:47 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria" adună premii

ro

08 Apr, 2016 07:22 1207 Marime text
 
Dacă vă gândiți că preocupările artiștilor nu au nimic în comun cu fizica, elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria" au demonstrat contrariul! Concursul de creativitate în fizică și tehnologii „Ștefan Procopiu”- faza județeană, desfășurat la Constanța în data de 2 aprilie 2016, a adus, ca în fiecare an, premii semnificative.
Profesoarele Gabriela Burlacu Loretta Băluță, alături de alţţi colegi de la arte vizuale, i-a îndrumat în realizarea și prezentarea lucrărilor la secțiunea Creații pe teme științifice - creații plastice:
 
1. Hodor Maria; Padeanu Andrada; Zaharia Florentina; Inoveanu Sorana; Nurla Taner; Ignat Cătălina, clasa a VIII-a A – Premiul Procopiu (calificare la faza națională) – echipa a prezentat lucrarea cu tema: “Pârghii în corpul uman”, realizată în lut ce reprezenta capul (se regăsește în structura lui pârghia de genul I), piciorul ( se regăsește în structura lui pârghia de genul II), brațul flexat(se regăsește în structura lui pârghia de genul III). Elevii au utilizat în realizarea lucrării experiența și cunoștințele dobândite la orele de modelaj. 

2. Dragomir Miruna; Giurgea Irina; Tacciu Andreea; Bratoi Rebeca; clasa a VII-a B - Premiul Procopiu (calificare la faza națională) – echipa a prezentat lucrarea cu tema:  “Curcubeul dublu”- acuarelă. 
 
3. Fotopol Cristina; Musianu Maria;Toma Andreea; clasa a VII-aB  – echipa a prezentat lucrarea cu tema: “Vulcani subacvatici” în care au îmbinat pasiunea pentru fizică și noțiunile studiate la geografie - Premiul Arhimede.

4. Gegea Bianca; Lascu Estera; clasa a VII-a B - Premiul Copernic – echipa a prezentat lucrarea cu tema: “Curcubeul de foc”; acuarelă.

5. Draghici Mara; clasa a VII-a B - Premiul Copernic– echipa a prezentat lucrarea cu tema:   “Miraj optic”; acuarelă.
 
6. Nurla Yldîz; clasa a VII-a B - Premiul Arhimede  – echipa a prezentat lucrarea cu tema:  “O scurta istorie a fizicii”; caricatură.
 
Impresionantă este și participarea elevilor de liceu, coordonați de  profesorii catedrei de limba și literatura română, despre care menționăm că, dintre cei 23 de participanți la secțiunea Compoziții pe teme științifice – Eseu, 12 s-au calificat la faza națională cu teme interesante ca abordare. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii