Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Fostul ministru a ieşit din Arestul Capitalei Elena Udrea va fi plasată în arest la domiciliu

ro

17 Feb, 2015 19:21 1689 Marime text
Elena Udrea va fi plasată în arest la domiciliu a decis, definitiv, astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă dispusă în 11 februarie în dosarul „Microsoft".

UPDATE 3, ora 21.29

Vezi Cine a așteptat-o pe Elena Udrea la ieșirea din arest

UPDATE 2, ora 21.14

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat că aceasta trebuie să meargă, marți seara, la Secția 2 de Poliție pentru a fi luată în evidență, după ce magistrații ÎCCJ au dispus măsura arestului la domiciliu.

Acesta a mai spus că fostul ministru se va prezenta, miercuri, la DNA pentru a fi audiată în cazul denunțului pe care l-a făcut, iar de la ora 11:30 va fi prezentă la ședința Comisiei Juridice din Camera Deputaților, acolo unde se discută noua solicitare a DNA privind arestarea preventivă pe numele deputatului.

Citește mai mult despre Avocat: Elena Udrea se va prezenta la audieri la DNA în cazul denunțului făcut


UPDATE 1, ora 20.25

Udrea a ieşit din Arestul Capitalei



Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Instanţa îi atrage atenţia că în caz de încălcare a oricăreia dintre aceste obligaţii, se poate dispune din nou arestarea ei preventivă.

Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie - 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

Fostul ministru Elena Udrea se află în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Microsoft.

„Este o veste ce începe să ducă spre normalitate. Este o veste bună. Mă aşteptam să se termine cu această umilinţă a arestului preventiv (...) Argumentele s-au circumscris ideii de lipsă de probe, de inutilitatea măsurii şi de lipsă de proporţionalitate între măsură şi realitatea din dosar", a declarat Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, la scurt timp după hotărârea ICCJ.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii