Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:53 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea, pe Facebook, despre polemicile pe marginea controlului judiciar

ro

20 Feb, 2015 13:10 588 Marime text
Elena Udrea, aflată în arest la domiciliu, a postat pe pagina de Facebook un comentariu legat de dezbaterile pe marginea  măsurilor în cazul persoanelor aflate sub control judiciar.

"Ieri, în şedinţa CSM, a fost facută o propunere interesantă. Domnul procuror Gheorghe Muscalu este de părere că persoana aflată sub control judiciar nu ar trebui să aibă voie să comunice public legat de cauza în care este acuzat. Deşi ideea a venit ca urmare a situaţiei create în cazul meu, declar că sunt total de acord! Dar, pentru ca scopul de a nu fi afectat actul justiţiei să fie atins, ar trebui ca aceeaşi interdicţie să o aibă şi acuzatorul.
 
Într-un dosar penal există două părţi care trebuie să aibă tratament egal: acuzarea şi apărarea. Dacă acuzarea se face în mod public, atunci şi apărarea trebuie să poată răspunde public.
 
Deci, ar fi corect să nu mai vedem comunicate oficiale ori documente din dosare date "pe surse" din partea anchetatorilor, care au rolul de a construi percepţia publică de vinovăţie a celui acuzat, înainte ca o instanţă să se pronunţe. Mai ales că "percepţia publică" este un argument al acuzării invocat adeseori în faţa judecătorilor", a scris Elena Udrea pe contul de Facebook, în urmă cu aproximativ o oră..

Ti-a placut articolul?

Comentarii