Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:04 13 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elemente de muniţie descoperite în Ialomiţa

ro

19 Sep, 2018 12:27 682 Marime text

În data de 16 septembrie a.c., pe un  teren agricol de pe raza comunei Movilița a fost descoperită o mină antitanc cu înveliș metalic, aflată într-o stare avansată de uzură.
 
Și ieri, 18.09.2018, un cetățean care efectua lucrări agricole pe raza comunei Armășești a găsit un proiectil exploziv de artilerie de calibru 100 mm, activ.   
 
În ambele cazuri, cei care au descoperit elementele de muniție, datând din marile conflagrații mondiale, au apelat numărul de urgență 112 și au solicitat sprijinul pirotehnicienilor pentru asanarea terenului.
 
Echipa specializată din cadrul ISU Ialomița s-a deplasat la locurile indicate, de unde subofițerii au ridicat munițiile, le-au transportat și le-au depozitat în vederea distrugerii.
 
O manipulare incorectă a unor astfel de elemente de muniție, de către persoane neautorizate, care nu cunosc proprietăţile şi caracteristicile respectivelor muniţii, poate duce la iniţierea focoaselor şi, implicit, la detonarea muniţiilor, putând provoca astfel importante pagube materiale, rănirea persoanelor sau chiar pierderea de vieţi omeneşti.

De aceea, în cazul găsirii de muniţie neexplodată, este necesar ca cetățenii să alerteze de urgenţă organele de poliţie din localitate sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa prin apelarea numărului de urgenţă 112, să evite lovirea, manipularea şi transportarea muniţiilor descoperite şi să asigure paza zonei până la sosirea forţelor de intervenţie.

Sursă foto: Inspectoratul judeţean pentru Situţii de Urgenţă Ialomiţa

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii