Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După votul moțiunii de cenzură, oamenii din UDMR își pierd funcțiile

ro

02 Oct, 2015 20:43 1254 Marime text
 
UDMR-ul este revoltat și acuză Guvernul că sancționează formațiunea după votul la moțiunea de cenzură.

Preşedintele executiv al UDMR, Kovács Péter, spune că după ce UDMR a susținut înlăturarea Cabinetului Ponta, reprezentanții UDMR au început să își piardă funcțiile din structurile de conducere.

„În urmă cu două zile, la moțiunea de cenzură, UDMR a votat împotriva Guvernului, iar la scurt timp a început demiterea reprezentanților Uniunii din funcțiile de conducere ocupate în structurile de guvernare. Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcția de șef a Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI), deși politicienii UDMR s-au aflat la conducerea acestei instituții indiferent dacă formațiunea noastră s-a aflat la guvernare sau în opoziție”, scrie preşedintele executiv al UDMR, conform unui comunicat de presă.

Kovacs spune încă o dată  că este nevoie să se semneze un pact interetnic, inițiat de președintele Klaus Iohannis.

„Am cerut atunci ca președintele țării să inițieze semnarea de către partidele politice și parlamentare a unui pact interetnic pentru ca, în România, reprezentarea minorităților naționale, legislația și aplicarea legilor privind drepturile acestora, să nu mai depindă de schimbările politice din plan intern, drepturile minorităților să nu sufere încălcări din cauza schimbărilor de la guvernare”, a mai subliniat Kovács Péter, completând că UDMR nu renunță la această inițiativă, necesară pentru „reprimarea atmosferei naționaliste”.

„Din păcate, Guvernul are dreptul să adopte aceste decizii, iar în afară de a protesta public și de a propune ca soluție pe termen mediu, Pactul pentru Minorități, practic nu mai este nimic de făcut. Trebuie, însă, să atragem din nou atenția asupra faptului că problematica minorităților naționale nu poate fi subordonată intereselor politice cotidiene”, a concluzionat Kovács Péter președintele executiv al UDMR.



Sursa foto: mondonews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii