Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:02 20 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul transferurilor Procurorii descriu cum lua mită judecătoarea Terceanu

ro

20 Nov, 2015 23:39 1014 Marime text
 
Procurorii anticorupție susțin că judecătoarea Geanina Terceanu ar fi primit o tranşă de 10.000 de euro din mita luată pentru a da o soluţie de achitare în dosarul Transferurilor în timpul unui meci disputat pe Stadionul Ghencea din Capitală, iar alţi 10.000 de euro, la locuinţa fraţilor Becali. De aceea, procurorii DNA au reţinut-o, ieri, pe Geanina Terceanu, magistrat la Tribunalul Bucureşti, pentru luare de mită şi au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Ioan şi Victor Becali, impresari sportivi la data faptei, pentru dare de mită.
 
Geanina Terceanu, Ioan şi Victor Becali au fost duşi, astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti, care a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor trei, pentru 30 de zile.
 
Potrivit referatului cu propunere de arestare, pentru a pronunţa soluţia de achitare în dosarul Transferurilor, judecătoarea ar fi primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012. Anchetatorii susţin că, în aprilie 2009, judecătoarea Geanina Terceanu ar fi primit direct de la Ioan Becali 10.000 de euro într-un birou din incinta Stadionului Ghencea din Capitală.
 
"După o săptămână sau două, am aranjat o întâlnire între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat - cred că - între Steaua şi Gloria Bistriţa. (.....) Aici, am ocazionat întâlnirea între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina. Astfel, am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan şi mi-a cerut să o conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Am condus-o pe judecătoare la acest birou, împrejurare în care, de faţă cu mine, au început discuţiile între Becali Ioan şi aceasta", se arată în declaraţia dată în faţa procurorilor de o persoană care ar fi intermediat mita între fraţii Becali şi judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti.
 
Judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti i-ar fi cerut intermediarului să ţină banii la el până pleacă de la Stadionul Ghencea.
 
"După ce am luat plicul cu bani, la indicaţiile judecătoarei, am plecat împreună de la meci, eu având asupra mea cei 10.000 euro. Imediat ce am ajuns la maşina mea, i-am înmânat acesteia plicul cu bani, ocazie cu care aceasta s-a uitat în plic şi mi-a zis că sunt 10.000 euro", le-a mai spus intermediarul anchetatorilor.
 
Conform procurorilor DNA, magistratul ar fi primit alţi 10.000 de euro, în mai 2009, de la Victor Becali, în prezenţa lui Ioan Becali, la locuinţa acestora din Pipera, judeţul Ilfov.
 
Tot în mai 2009, Geanina Terceanu ar mai fi primit alţi 40.000 de euro, prin intermediari, de la fraţii Becali.
 
Procurorii DNA susţin că Geanina Terceanu ar fi folosit banii luaţi de la Ioan şi Victor Becali, până în mai 2009, pentru cumpărarea unei locuinţe. În anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul Transferurilor, magistratul de la Tribunalul Bucureşti ar mai fi primit de la fraţii Becali, prin intermediari, 105.000 de euro. Suma de bani ar fi fost lăsată de Geanina Terceanu la locuinţa surorii sale.
 
Conform documentului citat, în aprilie-mai 2012, Geanina Terceanu ar mai fi primit de la Ioan şi Victor Becali 45.000 de euro, sumă dată tot prin intermediul altor persoane, în două tranşe. De asemenea, alţi 10.000 de euro i-ar fi fost daţi magistratului de Cristian Borcea.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii