Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:51 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doru Manole, şeful RAR din Tulcea reținut pentru 24 de ore de DNA Constanţa

ro

08 Oct, 2015 10:19 1627 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de astăzi, ora 00:08, până mâine, la 00:08, a inculpatului Doru Manole, șef al reprezentanţei Tulcea a Registrului Auto Român, având şi calitatea de avocat în cadrul Baroului Tulcea, sub aspectul săvârşirii a patru infracțiuni de luare de mită.
 
Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :
 
În perioada 10 septembrie – 07 octombrie 2015, inculpatul Manole Doru, în calitate de şef al reprezentanţei Registrului Auto Român – Sucursala Tulcea, a primit de la 4 persoane suma totală de 750 lei, pentru a urgenta efectuarea verificării tehnice periodice şi eliberarea unor certificate de autenticitate pentru diverse autoturisme, fără a exista programare prealabilă în acest sens.
 
La data de 07 octombrie 2015, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului Manole Doru fiind găsită suma de 200 lei.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea.
 
Inculpatului Manole Doru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând  a fi prezentat, la data de 08 octombrie 2015, Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii