Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:26 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorin Cocoş i-ar fi turnat pe Udrea şi Blaga la DNA

ro

25 Feb, 2015 19:30 1671 Marime text
Dorin Cocoş ar fi arătat în denunţul făcut la DNA i s-a cerut plătească produse de 3 milioane de euro pentru PDL, în campania electorală din 2009, pentru a primi sprijinul Guvernului în contractul Microsoft, informează Stiriprotv.ro.
 
Fostul soţ al Elenei Udrea a mai menţionat a fost sprijinit de Vasile Blaga şi Elena Udrea. Informaţiile au fost publicate de Libertatea.ro, care citează denunţul făcut de Dorin Cocoş în dosarul Microsoft şi redă o pagină care ar face parte din acest document.

"Precizez am sprijinit personal campania electorală din anul 2009, pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulări acestui contract (Microsoft - n.r.). în acest sens am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi ElenaUdrea. într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat trebuie plătesc contravaloarea produselor din lista mai sus menţionată, precizându-mi suma ajunge la aproximativ 3 milioane de euro", spune Cocoş în denunţ, potrivit sursei citate.

În aceeaşi pagină, se mai spune încă o dată Elena Udrea ştia de demersurile făcute în vederea derulării contractului de licenţiere Microsoft.
"Precizez Elena Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulări contractului delicentiere Microsoft şi despre bani primiţi şi aşa cum am spus mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care, de asemenea, a sprijinit derularea contractului", se arată în documentul publicat de Libertatea.

Cocoş ar mai fi arătat în faţă anchetatorilor , din bani primiţi de la Pescariu, a cumpărat împreună cu Elena Udreajumatate din hotelul Griviţa: "Din bani primiţi în cont de la Dinu Pescariu am achiziţionat pe persoană fizică,împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, ½ din Hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate ¼ chiar şi azi".

"Nu cunosc care a fost circuitul sumelor de bani de la Ministerul Comunicaţilor către beneficiari finali. Pot spune însă o parte din aceşti bani au ajuns la Dinu Pescariu care a efectuat plăţile către noi", se mai spune în document.

Totodată sunt enumerate sume de bani primite de la Dinu Pescariu:


"Restul de 1.800.000 - 1.900.000 de euro a fost achitată de Dumitru Nicolae pentru mine din bani primiţi de la DinuPescariu, în contul din Elveţia, pentru achitarea contravalori altor produse electorale. Precizez au fost 27 decontainere de materiale electorale. În perioada 2008 - 2011 am primit de la Dinu Pescariu 700.000 de euro în contul meu din Banca Transilvania, suma ce se regăseşte şi în declaratile de avere ale fostei mele soţi, Elena Udrea.

Am mai primit de la Dinu Pescariu suma de 200.000 de euro într-un cont din Dubai al unei prietene pe nume Dumitrache Doina care a deschis un restaurant cu specific românesc. Am mai primit cash de la Dinu Pescariu suma de aproximativ 100.000 de euro, retrasă de pe două carduri ale lui Dinu Pescariu în mai multe rânduri.

Începând cu sfârşitul anului 2011, lui Dinu Pescariu i s-au blocat conturile din Elveţia, din acel moment nemaifăcând nicio plata către mine. Acesta este motivul pentru care suma de 500.000 de euro mi-a fost virată de Dinu Pescariu dintr-un cont personal de la Banca Transilvania", se mai spune în documentul citat.

Instanţa supremă a dispus, luni, înlocuirea măsuri arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Dorin Cocoş, la propunerea făcută de procurori DNA după ce fostul soţ al Eleni Udrea ar fi făcut un denunţ în dosarul "Microsoft".

În dosarul "Microsoft", Dorin Cocoş este acuzat ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica şi Dinu Pescariu, pentru , prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltări Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, asigure firmelor susţinute de Florica încheierea şi derularea contractului delicentiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţilor şi Societăţi Informaţionale.

Sursa foto 1: obiectiv.info
Sursa foto 2: libertatea.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gusty 25 Feb, 2015 20:39 ,,,,nu i-a turnat mã' ciocoflenderilor.........cocoshu' a cântat a treia oarã.........adicã a spus o parte din adevãr.......urmeazã mai multe dezvãluiri.......