Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi poliţişti duşi la arestare

ro

27 Mar, 2014 13:02 2056 Marime text
Astăzi cei doi agenţi de poliţie, Ioana Ionuţ Adrian şi Peţeanu Florin, acuzaţi de procurori de complicitate la acţiunea de introducere în ţară de ţigări de contrabandă, sunt prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă, pe o durată de 30 de zile.
 
Astfel, beneficiind de lipsa de vigilenţă şi profesionalism a agentului de poliţie de frontieră Peţeanu Florin, în noaptea de 3/4 martie 2014, un cetăţean bulgar, Ivanov Kiril Ivanov, aflat la volanul unui mijloc de transport, tip autodubă, a intrat pe teritoriul ţării cu 800 de pachete de ţigări de contrabandă prin metoda „capac“ (camuflare cu suluri din vată de sticlă). Acelaşi auto tir, condus de şoferul bulgar Ivanov Kiril Ivanov, a efectuat un alt transport cu ţigări de contrabandă în noaptea de 24/25 ianuarie 2014, beneficiind de lipsa de vigilenţă şi profesionalism a unui alt agent de poliţie, Ioana Ionuţ Adrian. Metoda folosită a fost metoda „capac“ (camuflare cu pereţi de sticle goale). În sarcina agentului de poliţie Ioana Ionuţ Adrian s-a reţinut şi că a folosit informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Astfel, în perioada ianuarie-februarie 2014, unul dintre suspecţi a primit informaţii cu privire la modalitatea de desfăşurare a activităţii de control suplimentar dispus de conducerea Gărzii de Coastă în PTF Vama Veche şi Negru Vodă. În acelaşi dosar mai este cercetat şi Liciu Cristian, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Acesta a ajutat în perioada decembrie 2013-martie 2014, pe cetăţeanul T.S. cu sume de bani în vederea procurării ţigărilor de contrabandă   şi comercializarea acestora pe teritoriul României.

Pe numele cetăţeanului bulgar Ivanov Kiril Ivanov a fost emis, sâmbătă, mandat de arestare pentru 30 de zile. Ieri, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în cazul agenţilor de poliţie Ioana Ionuţ Adrian şi Peţeanu Florin, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, precum şi reţinerea suspectului civil Liciu Cristian, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la contrabandă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii