Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Inculpat, reținut pentru trafic național de droguri de mare risc. Ce măsuri s-au luat (document)

ro

22 Jan, 2019 16:26 1341 Marime text
La data de 22.01.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată,în stare de arest preventiv, a inculpatului C. D. C., pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic național de droguri de mare risc, în formă continuată şi trafic internațional de droguri de mare risc, potrivit unui comunicat de presă din partea DIICOT. 

Prin actul de sesizare s-a reţinut că la data de 26.10.2018, inculpatul C. D. C. a introdus pe teritoriul României, prin intermediul unei societăţi de transport, cantitatea de 1005,4 grame cocaină, pe care a preluat-o pe raza județului Sibiu, la o stație de carburant situată pe autostrada A1 și a deținut, în aceeași zi, în baza aceleiași rezoluții infracționale, cantitatea de 118, 11 grame cocaină.

În fapt s-a reţinut că în dimineața zilei de 26.10.2018, în jurul orei 07.45, inculpatul a fost surprins în flagrant, în timp ce  prelua de la  șoferii societăţii de transport, două colete pe care le-a introdus în portbagajul unui autoturism .

În urma percheziționării celor două colete s-a constat că în interior acestea conțineau produse de igienă, produse alimentare, iar într-unul dintre colete s-a găsit o pungă din material plastic ce conținea cantitatea netă de 1005,4 grame cocaină.

La data de 26.10.2018 inculpatul a arătat că mai deține o cantitate de cocaină la un imobil situat pe raza judeţului Călărași.

Însoțit de organele de poliție judiciară, inculpatul s-a deplasat la imobilul situat în judeţul Călărași, de unde, de sub o grămadă de lemne situate în spatele casei a scos și predat un borcan transparent, în interiorul căruia se găsea cantitatea  netă de 118,11 grame pulbere care conține cocaină.

Cu aceeași ocazie, inculpatul C.D.C a mai predat organelor de poliție judiciară o oală metalică în interiorul căreia se găseau mai multe pungi ce conțineau o substanță pulverulentă-compactă de culoare brun roșcată cu miros înțepător în cantitate de  459,78 grame, care conținea Acetaminophen (Paracetamol) și Cofeină.

Cu ocazia efectuării percheziției la locuința situată în judeţul Călărași, au fost descoperite cantități importante de tutun, un pistol  marca „Whalter” și sumele de 10.275 euro, 1560 lei și 200 coroane daneze.

Dosarul a fost  înaintat spre competentă soluţionare  Tribunalului Bucureşti.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii