Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deținutul dat în urmărire după ce nu a revenit în unitatea de detenţie după o permisie de 24 de ore, depistat

ro

27 Nov, 2018 12:37 1153 Marime text
Deţinutul care a fost dat în urmărire după ce nu a revenit în unitatea de detenţie după o permisie de 24 de ore a fost capturat, marţi, în jurul orei 10.00, a anunţat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani, Ana Maria Rotariu, conform Agerpres.ro

Potrivit unui comunicat transmis de Penitenciar, bărbatul, care era condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol, a fost depistat pe raza localităţii Ripiceni din judeţul Botoşani, în urma unei acţiuni comune desfăşurate de poliţişti şi angajaţi ai Penitenciarului.

"Reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că fapta săvârşită de deţinutul în cauză este asimilată evadării, menţionăm că aceasta se pedepseşte conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani", se arată în comunicat. 


Deţinutul executa pedeapsa privativă de libertate în regim semideschis, aflându-se în perioada premergătoare analizei în comisia de liberare condiţionată, respectiv luna iulie 2019. El a fost învoit, duminică, pentru a merge acasă pentru 24 de ore, iar luni, la ora 14.00 nu s-a prezentat la unitatea de detenţie, fiind dat în urmărire naţională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii