Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desfăşurare împresionantă de forţe. Sute de militari participă la exercițiul SEISM 2018. Ce misiuni au loc

ro

13 Oct, 2018 16:29 6736 Marime text
Forţele din Ministerul Apărării Naţionale continuă implementarea măsurilor în sprijinul autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale. Statul Major al Apărării a angajat, conform atribuțiilor stabilite în aceste situații, forţe şi mijloace din Statele Majore ale Categoriilor de Forţe ale Armatei, Comandamentele de Sprijin, Serviciul poliţie militară şi Direcţia Medicală a MApN, totalizând peste 1.000 de militari și  mijloace tehnice, rutiere și aeriene.

Potrivit MApN, Direcția Medicală desfășoară, la această oră, activități pentru instalarea spitalului de campanie al MApN (Modulul ROL 2 extins), în proximitatea Capitalei, în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație din comuna Pantelimon, jud. Ilfov. Modulul ROL 2 extins asigură toate facilitățile spitalicești necesare intervenției în situații de urgențe civile: triaj, laborator, radiologie, farmacie, sterilizare, modul operator A, modul operator B, postoperator A, postoperator B, module de recuperare, modul CIS (comunicații și informatică).

În cadrul acestui spital de campanie vor acționa, în cadrul exercițiului, peste 80 de medici şi personal sanitar mediu şi auxiliar din subordinea unităților sanitare subordonate Direcției medicale și de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central. De asemenea, vor fi asigurați 80 militari (în ţinută civilă - studenți ai Institutului Medico-Militar) care să îndeplinească rolul de victime/pacienţi, pentru a asigura derularea, în condiții cât mai realiste, a fluxurilor specifice în cadrul spitalului de campanie.
           
Statul Major al Forțelor Terestre pune în aplicare măsurile de transport al containerelor medicale tip ISO-20 ale spitalului de campanie ROL 2 din subordinea Direcției Medicale, cu 12 autotranscontainere de tip ATC și dispunerea/instalarea în locația stabilita prin scenariu, asigura poliție militară pentru însoțirea coloanelor militare, deplasarea în condiții de siguranță și paza / securitatea perimetrală a locației în care se dispune spitalul de campanie. De asemenea, Statul Major al Fortelor Terestre va asigura 320 militari (în ţinută civilă) care să îndeplinească rolul de victime/pacienţi în cadrul intervențiilor medicale simulate.

Statul Major al Forțelor Aeriene asigură două aeronave (C-27 J Spartan și C130-Hercules) pentru executarea misiunilor de evacuare medicală şi transport medical aerian care vor fi solicitate de autorități și asigură suportul operaţional ca punct de operare al aeronavelor partenerilor internaţionali participanţi la exerciţiu. Și SMFA va asigura 120 militari (în ţinută civilă) pentru îndeplinirea rolurilor de victime/pacienţi în cadrul intervențiilor medicale simulate.

„SEISM 2018” îşi propune antrenarea tuturor structurilor responsabile de conducere, coordonare și răspuns, la nivel local, regional si national în cazul producerii unui seism major, generator de victime multiple. În acest scop vor fi puse în aplicare „Concepţia naţională de răspuns post seism”, precum și planurile și procedurile specifice pentru gestionarea acestei situații de urgență de amploare aferente fiecarei institutii responsabile. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii