Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperire la Frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un microbuz ce transporta geamuri termopan

ro

06 May, 2019 11:55 1190 Marime text
Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat zece cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un microbuz, condus de un cetăţean bulgar, printre geamuri termopan.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 05.05.2019, ora 07.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta geamuri termopan din Bulgaria, în Germania.

În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperiți zece cetăţeni străini, ascunși printre geamurile termopan.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni şi sirieni, cinci bărbaţi, două femei şi trei copii, având vârste cuprinse între 6 şi 46 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Germania.

De asemenea, şoferul autovehiculului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoanele ascunse în interiorul microbuzului.

„Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, grupul de persoane şi şoferul  bulgar au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun” - au mai transmis polițiștii de frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii