Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputații au început dezbaterea moțiunii simple pe Justiție

ro

04 Apr, 2016 18:02 1757 Marime text
 
Plenul Camerei Deputaților a început astăzi dezbaterea moțiunii simple inițiate de ALDE "Drepturile omului nu sunt un lux". La dezbatere participă ministrul Justiției, Raluca Prună. Moțiunea este citită în plen de deputatul ALDE Steluța-Gustica Cătăniciu.
 
Semnatarii, 53 de deputați de la PSD, UNPR, ALDE, UDMR, neafiliați, spun că textul moțiunii se bazează pe o afirmație a ministrului Justiției, Raluca Prună, potrivit căreia "OUG nr. 6 din 11 martie 2016 nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic". Inițiatorii documentului cer demisia ministrului Justiției.

"Dacă nu vă veți da demisia ori dacă nu veți fi demisă de către șeful Guvernului înseamnă că nu ați făcut decât să dați glas prin declarația dumneavoastră, precum și formă juridică prin ordonanța pe care ați inițiat-o unei filosofii despre precaritatea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor ce este împărtășită de întregul Executiv", se mai arată în document.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii