Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:24 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Iohannis a semnat decretul Delia Popescu va fi noul ministru al Comunicațiilor

ro

09 Aug, 2016 16:33 1252 Marime text
Premierul Dacian Cioloș a propus-o astăzi pe Delia Popescu pentru funcția de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, informează un comunicat al Guvernului. Propunerea șefului Executivului a ajuns deja pe biroul președintelui Klaus Iohannis. Dacă  va fi validată, noul ministru ar urma să depună jurământul de învestitură mâine. 

UPDATE, ora 17:05: Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Deliei Popescu în funcția de ministru al Comunicațiilor. Ceremonia de învestitură va avea loc mâine, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni. 

Cine este Delia Popescu?
  
Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul 2003 ocupându-se de dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziții Publice — SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi — SIAE, Punctul de Contact Unic electronic — PCUe, Sistemul Național Electronic de Plată online taxe și impozite — SNEP).
 

"Principala sa preocupare a fost susținerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătățirea performanței administrației publice prin oferirea de servicii electronice de calitate", arată Guvernul.

 
Conform Executivului, Delia Popescu este, din 2014, președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României (AADR), instituție publică finanțată din venituri proprii și aflată în coordonarea prim-ministrului.
 
În perioada 2009 — 2014 a fost vicepreședinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională, iar între anii 2008 — 2009 a fost director al Departamentului documentare tehnică în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informațională.
 
Din 2007 până în 2008 a fost șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale.
 
Din 2013 este membru în Consiliul INIS — Infrastructura Națională pentru Informații Spațiale privind datele spațiale.
 
S-a născut la București pe 22 noiembrie 1978 și este necăsătorită. 

sursa foto: captură YouTube

Ti-a placut articolul?

Comentarii