Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 25 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu văd altă destinație decât fier vechi” LIVE TEXT. Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, discuții despre sistemul feroviar din Portul Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

ro

19 Apr, 2022 14:07 2849 Marime text
Marcel Ciolacu, foto: ZIUA de Constanța

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor continuă vizita, aflându-se în Portul Constanța.
 
Cei doi susțin o declarație comună de presă privind sistemul feroviar din Portul Constanța.

Conferința de presă a fost deschisă de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Suntem la a doua descălecare în Portul Constanța. Deja Guvernul, din fondul de rezervă a primului-ministru a alocat o sumă pentru Portul Constanța"

„Este evident un efort pe care trebuie să îl facă foarte rapid statul român. Am văzut deja că CFR Marfă, cu toată situația grea, au reușit dublul! Din 180 de vagoane au ridicat dublu. Au eliberat 36 de linii"

„Mă bucur mult. Nu e prima oară când o spun. Atât eu, cât și prim-ministrul Nicolae Ciucă să tragem la aceeași căruță și să punem Statul Român și interesele României pe primul loc"

„Săptămână viitoare o să fac o deplasare în Ucraina unde mă voi întâlni cu omologul meu, cât și cu primul ministru sau președintele"

"Mulțumesc mult domnului ministru al Transporturilor, care va veni cu multe lămuriri tehnice pentru perioada următoare"

Cuvântul a fost luat de Sorin Grindeanu, care este de părere că în ultimele trei săptămâni s-au întâmplat lucruri bune. 

Întrebat despre valorificarea vagoanelor rămase în Portul Constanța, Sorin Grindeanu spune „daca nu pot fi transportate, este clar ca starea lor este proastă”.

„Nu văd altă destinație decât fier vechi”, este de părere ministrul.

„Viitorul ne duce pe transport verde, pe investiții. Este necesar având în vedere prioritățile Uniunii Europene"

„În plus față de ce a apus domnul președinte Ciolacu. Aș relua o idee spusă mai devreme. Urmare a vizitei cu trei săptămâni aproximativ s-a luat decizia rapid în coaliție. Săptămâna trecută s-au alocat 200 milioane din Fondul de Rezervă. Jumătate din această sumă pe procedura de urgență pentru reabilitarea a 35 de linii din cele 97 sau 98 nefolosite. Putem în mod rapid să le reabilităm. Diferența pentru demararea procedurilor pentru a reabilita diferența de 60 și ceva de linii. În trei săptămâni s-au întâmplat lucruri bune"

„Cei de la ANAF au sechestru pe vagoane. O să avem zilele viitoare o discuție. Cele 350 de vagoane rămase în Portul Constanța din 700 să poată să fie valorificate rapid și linile să fie eliberate"

„Din cele 35 de linii, 30 au fost eliberate. Mai sunt 5 ocupate. O să punem în valoare creșterea capacității Portului Constanța pe cale ferată"

„Portul Constanța trebuie să fie prioritate pentru România. Vor mai urma investiții în perioada următoare"

„Toate cele 700 de vagoane erau sub sechestru. De fapt, sunt mii de vagoane. Nu doar din Port. Din cele 357 de vagoane, să fiu mai precis, au putut fi transportate. Celelalte nu pot fi momentan transportate", a adăugat ministrul Grindeanu.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii